Tot ceea ce trebuie să știi pentru a-ți amenaja o bucătărie perfectă

Tot ceea ce trebuie să știi pentru a-ți amenaja o bucătărie perfectă

Te gândești să-ți schimbi bucătăria? Ei bine, citește cu atenție acest articol, căci îți vom dezvălui secretele unei bucătării perfecte. Crezi că este o misiune imposibilă? Vei vedea că nu e chiar așa…

Bucătăria este inima unei case, un loc în care petrecem multe ore și, de asemenea, momente foarte plăcute savurând mâncărea pregătită cu drag. Alegerea unei bucătării care să se potrivească nevoilor tale și în care să te simți confortabil nu este o sarcină ușoară.

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere sunt nevoile și ritmul vieții. Trebuie să te gândești cu atenție la utilizarea pe care o vei oferi bucătăriei tale și elementelor principale, pentru a le alege pe cele mai potrivite și pentru a profita de întregul spațiu.

În prezent, există multe opțiuni pentru a acoperi fiecare nevoie, așa că ar trebui să te gândești cu atenție înainte de a lua o decizie cu privire la una, pentru că vei folosi acele elemente mult timp. Iată câteva dintre sfaturile privind amenajarea unei bucătării perfecte.

Stabilește un buget

Bugetul este esențial în orice sarcină pe care o vei întreprinde și este indispensabil pentru crearea unui design frumos în bucătărie. Trebuie să te gândești care este prețul maxim pe care ești dispus să îl plătești și să te gândești în ce elemente preferi să investești mai mult sau cum poți face economie.

Unii oameni optează pentru electrocasnice de lux sau preferă mobilă din materiale de ultimă generație. Trebuie să clarifici ce este mai important pentru tine, ce este esențial și ce va depinde de bugetul care rămâne.

Bugetul poate fi întotdeauna modificat puțin. El va reprezenta un punct de plecare în proiectarea bucătăriei perfecte. Dacă nu stabilești un buget, îți va fi greu să ai parte de bucătăria la care ai visat. De aceea, este bine să cunoști de la bun început bugetul.

Cum este spațiul?

Forma bucătăriei este unul dintre lucrurile care ne sunt adesea impuse prin distribuirea ei. Dimensiunea spațiului și forma vor afecta foarte mult forma mobilei (dreaptă, în U, în L …).

Orice specialist va face o distribuție în funcție de spațiul de care dispui. Ai nevoie doar de  măsurători exacte. Ei vă vor propune cea mai bună soluție. Dar, de asemenea, poți face o schemă în funcție de gusturile tale.

Zona de lucru

În bucătării se recomandă să distribui totul  plecând de la un “triunghi de lucru” imaginar, alcătuit din zona de gătit-depozitare-spălare, care corespunde frigiderului, chiuvetei și aragazului (plita). Deoarece acestea sunt cele trei axe în jurul cărora se învârte o bucătărie.

Chiuvetă trebuie să fie aproape de frigider, deoarece cel mai des scoți alimentele din frigider pentru a le spăla înainte de a le găti. Plita și chiuveta ar trebui să fie pe aceeași parte, ținând cont că spațiul dintre ele va determina zona de  lucru.

Mobilier de bucătărie potrivit gustului și stilului tău

În prezent, pe piață există o varietate largă de mobilier de bucătărie, care îți va permite să alegi piesele potrivite pentru tine. Indiferent dacă îți plac bucătăriile cele mai clasice sau cele mai moderne și minimaliste, cu siguranță, vei găsi ce-ți dorești.

De exemplu, intrând pe promotii-scaune.ro vei găsi diverse modele de scaune de bucătărie, seturi de masă pentru bucătărie sau living, care vor transforma bucătăria ta într-un spațiu foarte primitor. Vei găsi scaune și mese din materiale și culori diferite. În plus, le vei putea achiziționa la un preț execepțional.

Profită la maxim de spațiu

În bucătărie vei avea întotdeauna nevoie de spațiu suplimentar, astfel încât să profiți de fiecare colț al bucătăriei pentru a stoca mai multe lucruri. Alege mobilier înalt și profită de colțuri și de dulapuri de colț pe care le poți mișca ușor.

În bucătărie design-ul și funcționalitatea nu merg întotdeauna mână în mână. Asigură-te că piesele de mobilier ales vor fi ușor de folosit și de curățat.

Iluminat

Iluminatul este foarte important în orice spațiu. Fiecare zonă a bucătăriei trebuie să fie bine iluminată, de aceea trebuie să alegi cu grijă lustra sau lustrele din bucătărie. De asemenea, poți folosi spoturi cu led.

Fă în așa fel încât să dai spațiului în care îți petreci o bună parte a timpului, o notă personală. Nu este greu de făcut acest lucru. Trebuie doar să alegi piesele potrivite pentru spațiul de care dispui. Alege cu atenție culorile, electrocasnicele, decorațiunile și tot ceea ce crezi că-ți poate transforma bucătăria în spațiul la care ai visat.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *