Știți că scaunul folosit vă poate afecta productivitatea la birou?

Știți că scaunul folosit vă poate afecta productivitatea la birou?

Un angajat poate lucra între 8 și 10 ore pe zi, în funcție de compania pentru care lucrează, dar indiferent de numărul de ore, este important ca firma sau, mai degrabă, angajatorul să se asigure că ergonomia la locul de muncă este potrivită pentru ziua de lucru și funcțiile îndeplinite de angajat.

Acesta este un factor determinant pentru productivitatea muncii. Un mediu de lucru neadecvat din punct de vedere al  condițiilor ergonomice, poate provoca stres, ceea ce la rândul său poate conduce la diferite boli temporare sau permanente în cel mai rău caz, deci este important să țineți cont de diferiții factori ergonomici, cum ar fi: biroul, scaunul, accesoriile etc. Ergonomia acestor produse este de cea mai mare importanță pentru sănătatea și productivitatea angajaților. Am afirmat acest lucru nu doar o dată.

Pentru a vă ajuta să aveți o idee mai clară despre consecințele utilizării sau aplicării necorespunzătoare a ergonomiei la locul de muncă, în acest articol vom discuta despre efectele utilizării scaunelor non-ergonomice în timp ce lucrați.

  1. Dureri multiple: Acesta este probabil unul dintre principalele motive pentru care un angajat decide să schimbe un scaun de birou. Durerile apar de obicei în spate, dar pot afecta și gâtul, datorită utilizării unui scaun cu suport lombar slab sau a unor mecanisme care nu sunt ajustabile la nevoile utilizatorului. Aceste dureri pot începe ca niște neplăceri mici, dar dacă nu se iau măsuri de corecție la timp, acestea pot deveni leziuni grave sau de care nu veți putea scăpa pe tot parcursul vieții.
  2. Poziția necorespunzătoare. Când se folosesc scaune de birou care nu sunt ergonomice, corpul trebuie să compenseze lipsa suportului acestor scaune. Astfel, corpul trebuie să stea îndoit sau aplecat, provocând dureri severe la nivelul coloanei vertebrale.

Statul pe un scaun în poziție necorespunzătoare cauzează, de asemenea, rigiditate și durere articulară, spasme, crampe și chiar dureri de stomac. La toate acestea se poate adăuga și depresia, o stimă de sine scăzută sau o senzație de anxietate sau oboseală.

  1. Reducerea productivității. Utilizarea unui scaun care nu este ergonomic pe parcursul zilei de lucru poate avea consecințe neplăcute asupra productivității angajaților. Durerea sau senzația de disconfort determină angajații să aibă o motivație redusă. În plus, durerea le distrage atenția și nu se mai pot concentra asupra activitățile zilnice. Trebuie să vă mișcați și să mergeți pentru ca durerea să se amelioreze. În caz contrar, sarcinile de lucru pe care le puteți face într-o zi, vor scădea. Într-un spațiu de lucru cu condiții ergonomice corespunzătoare, angajații ar trebui să poată să se concentreze asupra muncii lor fără să fie preocupați de durere, disconfort sau stres.

În concluzie, rețineți că desfășurarea activității într-un mediu de lucru care nu ține cont de ergonomie nu este potrivită. În cazul în care vă petreceți cea mai mare parte a zilei la birou, trebuie să vă asigurați că folosiți scaune de birou ergonomice, astfel încât sănătatea să nu vă fie sub nicio formă afectată.

Absenteismul, în general, este cauzat în principal de dureri de spate. Pentru a nu lipsi de la locul de muncă și de a da impresia că sunteți dezinteresați, folosiți la birou un scaun ergonomic de cea mai bună calitate.

Îl puteți achiziționa de pe promotii-scaune.ro, la un preț foarte avantajos. De îndată ce veți intra la noi pe site, veți descoperi o gamă variată de produse, care asigură o poziție confortabilă coloanei vertebrale.

Sunt scaune cu brațe solide și robuste, care conferă siguranța necesară unei utilizări îndelungate oferind, în același timp, un confort sporit datorat tapițeriei cu piele ecologică de culoare neagră.

Modelele oferite au un mecanism cu sistem hidraulic ce permite reglarea în înălțime a șezutului, pentru o poziție cât mai ergonomică la birou.

Un scaun ergonomic bun dă șansa oricărui angajat  să se simtă motivat, încrezător, confortabil, productiv și să desfășoare o activitate într-o manieră profesionistă.

Intrați pe site și profitați de oferta noastră excepțională! Achiziționați-vă un scaun de cea mai bună calitate pentru a vă putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții în fiecare zi.

Spor la cumpărături!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *