Scaunul de bucătărie potrivit pentru bucătarul potrivit

promotii-scaune.ro, Set de masa Zen SM79118 maro inchis 120x70x75 cm

Scaunul de bucătărie potrivit pentru bucătarul potrivit

Domeniul scaunelor de bucatarie a înregistrat o transformare semnificativă în ultima perioadă. Am remarcat acest aspect vizitând, din când în când, magazinele de profil. 

Îmi place să intru în aceste magazine cu mobilier de bucătărie și să privesc noile tendințe, chiar dacă nu cumpăr de fiecare dată câte ceva. Părerea mea este că bucătăria trebuie să fie ca o oază de liniște și de relaxare, dar în același timp, trebuie să te poată ajuta să dai frâu liber imaginației în arta culinară, pentru a prepara cea mai bună mâncare. 

Este de notorietate că orice bucătar, atunci când realizează preparatele, obișnuiește să savureze și un pahar de vin, pentru un plus de inspirație. În acele momente, ale scurtelor pauze, el caută să se odihneacă pe cel mai confortabil scaun de bucătărie.

Scaunele din confecții metalice, tot mai căutate

Oricine poate fi bucătar la el acasă. Are nevoie doar de două elemente principale: o carte de bucate/acces la internet pentru a intra pe un blog culinar și de scaunul de bucătărie potrivit, pentru a îndeplini ritualul pe care l-am prezentat mai sus. 

Este simplu să găsești rețete pe înțelesul tuturor. V-aș putea indica niște site-uri bune, dar nu vreau să spună cineva că fac reclamă. Mai rămâne „problema” cu scaunul. Aici intervine puterea fiecăruia de decizie, atunci când face alegerea mobilierului de bucătărie. Trebuie să fie perfect din toate punctele de vedere: cromatic, ergonomic, dar și al raportului preț-calitate. 

Am observat o gamă variată de scaune de bucătărie confecționate din diverse materiale – lemn, plastic, dar și din aliaje metalice. Ba chiar constat că se pune accent pe confecția metalică a scaunelor în bucătăriile de acasă, chiar dacă cele din lemn sunt mult mai variate: arbore de mango, brad, cireș, fag, frasin, mesteacăn, molid, nuc, palisandru, pin, salcâm, salcie, stejar, tei. 

Sunt șase stiluri de scaune de bucătărie

Tapițeria este la fel de diversă, de la materiale din piele naturală, la cea din piele ecologică și ajungând până la materialele textile, care lasă pielea să respire. Nu mai vorbesc despre cromatică și design, care sunt tot mai fanteziste. Ne putem aduce propria contribuție la aspectul vizual al unei asemenea piese de mobilier, cu ajutorul pernelor de diverse forme și culori.

Sunt șase stiluri principale de scaune de bucătărie: clasic, contemporan, industrial, modern, tradițional și vintage. Scaunele clasice sunt cele mai populare și, în consecință, oferta este foarte bogată în ceea ce le privește.

Analizând  în detaliu toate aceste elemente, ajungi la concluzia că este destul de dificil să iei cea mai bună decizie în achiziționarea celor mai bune scaune de bucătărie. Acum, mă gândesc și la un alt aspect: înainte, aproape fiecare bucătărie avea „în dotare” o canapea pe care să se poată înghesui mai multe persoane la masă. Constat că, ușor-ușor, această canapea a fost înlocuită cu scaune de bucătărie. Pentru un confort sporit, spătarul scaunului ar trebui să fie buretat și tapițat. 

Adaptarea la spațiu

Alegerile le putem face și în funcție de spațiul pe care ni-l oferă bucătăria. Dacă avem o încăpere cu un spațiu generos, atunci cu siguranță nu vom fi constrânși de dimensiunea sau de volumul scaunului. Putem să așeazăm mai multe scaune în jurul mesei, care, la rândul ei, poate fi pătrată, dreptunghiulară sau rotundă. 

În schimb, dacă bucătăria ne oferă un spațiu mai restrâns, atunci putem opta chiar și pentru scaune și masă pliabile! Este o soluție foarte ingenioasă.  Precum cele clasice, acestea pot fi de diverse forme, mărimi și culori.

Așadar, indiferent în ce circumstanțe decidem să achiziționăm scaunele de bucătărie, este inidicat să facem o analiză cât mai temeinică înainte de a pleca la cumpărături, pentru că piața acestui domeniu ne pune la dispoziție o gamă foarte variată de produse. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele lui. 

Totuși, dacă nu avem timp să ne documentăm și cumpărăm un scaun care fie nu se integrează armonios în bucătărie, fie nu este confortabil, e bine de știut că multe magazine permit returnarea produsului, chiar dacă acesta nu prezintă defecțiuni. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *