Scaunul de birou ergonomic ca măsură de prevenție contra afecțiunilor de la locul de muncă

Scaunul de birou ergonomic ca măsură de prevenție contra afecțiunilor de la locul de muncă

Șederea zilnică în fața computerului poate provoca probleme severe la coloană, sindromul de tunel carpian, dureri de gât și spate, dureri de cap constante și alte probleme legate de sănătate. Aceste probleme pot fi evitate prin utilizarea unui scaun de birou ergonomic adecvat.

De ce să folosiți un scaun ergonomic în birou? Conform studiilor realizate de specialiști, durerea de spate este o problemă de sănătate frecventă pentru cei care lucrează la birou, este a doua cauză a vizitelor la medic și al treilea motiv al intervențiilor chirurgicale. Se crede că există câțiva factori care contribuie la apariția disconfortului și durerilor de spate.

Șederea într-o poziție incorectă o perioadă lungă de timp. Menținerea unei poziții incorecte reduce circulația sângelui și scade nutrienții.

Pozițiile neadecvate sau non-neutre ale coloanei vertebrale pot provoca prelungirea și ruperea mușchilor și a ligamentelor.

Compresie. Prea multă încărcare pe discuri datorită unei greutăți extra care nu este necesară poate duce la fracturarea discurilor.

Contractări localizate. Presiunea asupra zonei dorsale și a picioarelor poate afecta circulația sângelui în partea inferioară a corpului.

Scaunul de birou ergonomic este esențial pentru menținerea sănătății dvs. și pentru îmbunătățirea performanței la locul de muncă.

Semnificația ergonomiei

Ergonomia este ramura ingineriei care studiază influența condițiilor de muncă asupra productivității. Prin urmare, se aplică la proiectarea produselor și echipamentelor, în principal la locul de muncă, în scopul maximizării productivității prin reducerea oboselii, a stresului și a disconfortului.

Este una dintre ramurile cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniul muncii. În magazine există o gamă variată de scaune de birou, dar nu toate sunt ergonomice.

Șederea pe scaun pe parcursul întregii zile, adesea tastând în fața computerului, vă poate provoca probleme severe la coloană și multe alte probleme legate de sănătate.

Există foarte mulți oameni care lucrează ani de zile stând pe scaunul incorect din cauza lipsei de informații concrete cu privire la caracteristicile care determină faptul că un scaun este cu adevărat ergonomic.

Varietatea scaunele de birou moderne poate fi adesea copleșitoare, dar multe nu sunt cu adevărat ergonomice, în conformitate cu standardele moderne de sănătate.

Datorită cercetării continue din acest sector, companiile care fabrică echipamente de birou se concentrează din ce în ce mai mult pe furnizarea unui design care să reflecte corect progresele în ergonomie.

Investirea într-un scaun ergonomic bun și confortabil, care este prevăzut cu un spătar bun și suport pentru picioare, poate fi cel mai important pas pentru a crea un mediu de lucru sănătos și productiv, chiar dacă lucrați singuri.

Caracteristicile unui scaun ergonomic

-Suport lombar adevărat: Există multe scaune ieftine despre care se spune că au suport lombar, dar suportul lombar adevărat este mai mult decât un spătar capitonat. Suportul lombar adevărat este acela care menține curbura naturală a spatelui.

– Curbură moale cascadă: Marginea scaunului ameliorează presiunea exercitată asupra vaselor de sânge ale coapselor și previne amorțirea picioarelor, picioarele reci și venele varicoase. Marginea din față a scaunului trebuie înclinată ușor și nu trebuie să vă preseze coapsa.

-Căptușeală: Mai mult cu mai puțin. Oamenii greșesc când aleg să cumpere scaune foarte căptușite – în timp, căptușeala se va adapta la poziția proastă ​​a spatelui.

Mobilitate: Scaunul trebuie să poată aluneca fără efort pentru a permite corpului să facă mișcări de relaxare.

Cotiere: Lăsați scaunul și nu partea superioară a spatelui să susțină greutatea brațelor în timp ce lucrați.

Adâncime: Un scaun foarte adânc poate fi problematic pentru o persoană scundă. Când stați cu cu spatele bine sprijinit, trebuie să existe suficient spațiu între marginea scaunului și genunchi pentru a se potrivi unui pumn închis.

Înălțime: Asigurați-vă că scaunul este suficient de mare încât coapsele să formeze un unghi de 90 de grade cu podeaua.

Suport pentru picioare: Scaunul ar trebui să aibă suport pentru picioare dacă este prea înalt. Având picioarele așezate pe suport veți putea restabili curba naturală a spatelui.

Este mai bine să preveniți o problemă sănătate decât să încercați să o rezolvați. Prin urmare, dacă încă nu folosiți un scaun de birou ergonomic, intrați in magazinul nostru și achiziționați-vă un scaun de birou ergonomic ieftin și de cea mai bună calitate.

De îndată ce veți intra pe acest site, veți descoperi o gamă variată de scaune pentru birou, dar și scaune de bucătărie și de gaming, la prețuri foarte avantajoase. Așadar, nu ezitați să vă cumpărați unul pentru a putea preveni durerille de spate. 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *