Scaunul de birou: alegerea scaunului de birou ergonomic
Persoanele care lucrează într-un birou stau de obicei multe ore așezate pe scaun, de cele mai multe într-o poziție inconfortabilă, care provoacă dureri de spate. De aceea, pentru a evita apariția unor probleme la spate, este important să folosiți un scaun de birou ergonomic care să sprijine spatele și să vă permită să stați într-o poziție mai bună.
Care scaun de birou ergonomic este cel mai bun?
Există multe tipuri de scaune ergonomice pentru birou pe piață. Niciun tip de scaun de birou nu este neapărat cel mai bun, dar există câteva lucruri care trebuie luate în considerare atunci când alegeți un scaun de birou ergonomic bun. Aceste lucruri vă vor permite să adaptați scaunul de birou la nevoile dvs. specifice.
În acest articol vom vorbi despre scaunul de birou tradițional, precum și de alternativele care pot fi folosite ca scaun de birou. Acestea ar putea fi o soluție foarte bună pentru persoanele cu probleme de spate.
Ce caracteristici ar trebui să aibă un scaun de birou ergonomic bun?
În primul rând, având în vedere stilul “convențional” al scaunelor de birou, există o serie de lucruri pe care trebuie să le aibă un scaun ergonomic. Unele dintre acestea sunt:
Înălțimea scaunului. Înălțimea scaunului de birou trebuie să fie ușor reglabilă. Cu o manetă de reglare pneumatică se poate regla rapid și ușor scaunul. Înălțimea scaunului, care variază de la 16 la 21 de centimetri de la podea, ar trebui să fie bună pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru permite utilizatorului să stea cu picioarele pe podea și coapsele și brațele în poziție orizontală.
Lățimea și adâncimea șezutului. Scaunul trebuie să aibă suficientă lățime și adâncime pentru ca utilizatorul să stea cât mai confortabil. De obicei, standardul este de 17-20 cm lățime. Adâncimea (din față în spate a scaunului) trebuie să fie suficientă încât utilizatorul să poată sta cu spatele sprijinit de spătarul scaunului de birou ergonomic, lăsând o distanță cuprinsă între 2 până la 4 centimetri între spatele genunchilor și șezutul scaunului. Șezutul trebuie să fie reglabil. El trebuie să se miște înainte sau înapoi.
Suport lombar. Suportul lombar al unui scaun ergonomic este foarte important. Coloana lombară are o curbă interioară, iar dacă utilizatorul nu-și poate sprijini coloana o perioadă lungă de timp, curba naturală a coloanei poate fi afectată. Un scaun ergonomic trebuie să se poate regla pentru a oferi suport lombar (atât în înălțime, cât și în adâncime), astfel încât fiecare utilizator să poată sta într-o poziție comodă. Astfel, curba interioară a coloanei nu va fi afectată.
Spătar. Spătarul unui scaun de birou ergonomic trebuie să aibă o lățime de 30 până la 48 cm. Dacă spătarul este separat de scaun, acesta trebuie reglat în înălțime și în unghi. Ar trebui să poată susține curba naturală a coloanei vertebrale, din nou acordându-se o atenție deosebită suportului adecvat al regiunii lombare. În cazul în care scaunul de birou nu are șezutul și spătarul detașabile, spătarul trebuie să fie reglabil în unghiurile din față și din spate, cu un mecanism de blocare pentru ca acesta să nu se miște prea mult înapoi după ce utilizatorul a determinat unghiul adecvat.
Materiale pentru scaune. Materialul de pe șezutul scaunului și de pe spătar ar trebui să fie suficient de rezistent pentru ca utilizatorul să stea cât mai confortabil pe perioade lungi de timp. Tapițeria scaunului ar fi bine să fie dintr-un material respirabil.
Cotiere. Cotierele scaunelor de birou ar trebui să fie reglabile. Ar trebui să permită utilizatorului să-și odihnească brațele cât mai confortabil posibil și să-și relaxeze umerii. Coatele și brațele inferioare ar trebui să se odihnească comod, iar antebrațul nu ar trebui să fie pe cotieră în timp ce tastați.
Roți. Orice scaun ergonomic ar trebui să se rotească cu ușurință, astfel încât utilizatorul să poată ajunge în diferite zone ale biroului său fără a se întinde.
Lasă un răspuns