Nvidia revoluționează gaming-ul cu plăcile video GeForce RTX bazate pe Turing
NVIDIA și-a lansat în 2018 arhitectura Turing care a fost creată pentru a revoluționa procesul creativ folosind o tehnologie numită Multi-Bounce Recursive Ray Tracing. La lansarea respectivă, aceștia s-au concentrat pe plăcile video Quadro RTX destinate în special amatorilor de calitate profesională, artiștilor grafici, arhitecților și altor persoane care se ocupă cu crearea de imagini – reale sau imaginare. Aceste plăci nu sunt ieftine, cu prețuri începând de la 2300 de dolari (probabil nu pentru bugetul majorității cumpărătorilor de computere).
Ei bine, NVIDIA și-a anunțat seria de GPU-uri GeForce RTX și nu a dezamăgit pe nimeni. Cu un suport și performanțe impresionante pentru jucători, duble față de popularul lor produs GeForce 1080, noul GeForce RTX 2080TI a luat prin surprinde piața. Să vorbim despre ceea ce face plăcile video GeForce RTX unice.
Diferența AI
Acum, ceea ce ni se pare fascinant cu privire la Arhitectura Turing este modul în care folosește AI-ul pentru a obține performanțe mai mari, deoarece acest lucru nu este deloc intuitiv. Veți vedea că dacă nu utilizați tehnologia AI sau DLSS (Deep Learning Super Sampling), creșterea performanței este cu aproximativ 50 la sută mai mare (încă impresionantă) decât la plăcile lor anterioare. Obțin 50 de procente în plus prin redarea cu rezoluție mult mai mică și apoi folosesc tehnologia DLSS pentru a ajunge în mod inteligent la rezoluția superioară. Deci, există rezoluție mai mare și performanța mult mai rapidă, care se datorează faptului că placa nu rulează efectiv la acea rezoluție.
Să luăm un exemplu, overdrive-ul mașinilor. Mașinile mai vechi obișnuiau să aibă o a doua transmisie. Acea a doua transmisie a permis schimbarea efectivă a raporturile de transmisie ale transmisiei existente, făcându-le mai mari sau mai mici în funcție de setare. Așadar, odată cu overdrive-ul în poziție și cu mișcarea sa, se obțin viteze mai mari și un kilometraj mai bun la orice viteză, dar se renunță la turație și accelerație.
Dar magia acestei plăci este că, spre deosebire de un vehicul, obțineți performanțe mai mari, fără niciun compromis. În plus, placa are probabil, mai multă putere cu DLSS-ul activat.
Magia DLSS
Acum, celălalt lucru interesant în legătură cu această placă video este că, teoretic, ar putea să redea orice. De exemplu, un film vechi care nu a fost filmat la 4K, dar doriți să arătate bine pe un ecran 4K. Un joc mai vechi care nu a fost niciodată proiectat pentru a funcționa pe un monitor HD poate fi redat pentru a rula în rezoluție completă pe un televizor sau monitor 4K.
Este posibil ca aceasta să schimbe chiar și imaginile. Nu ne așteptăm să ofere aceste lucruri imediat, dar capacitatea acestei plăci ar putea schimba jocurile cum privire la cum și unde ne conectăm televizoarele și PC-urile. Cu siguranță oferă un motiv mult mai convingător pentru a avea un computer cu această placă în el conectat la un televizor 4K.
Crearea irealității
Într-adevăr, dacă ne gândim la asta, plăcile Turing ale NVIDIA, atât GeForce, cât și Quadro, mișcă mingea semnificativ către momentul în care putem avea o experiență de tip Ready Player One, când putem intra într-un joc VR și începem să credem că realitatea redată este reală. Există o mulțime de alte lucruri care trebuie realizate, altele decât partea video (mișcare, senzori care ne permit să ne folosim mâinile pentru a ne simți ca în lumea reală și un nivel de imersiune care ne izolează de mediul din jurul nostru. Dar acea parte a artei este, de asemenea, avansată. Cu Turing și GeForce, ceea ce este posibil pe desktop-ul tău tocmai a fost schimbat masiv. Acesta este doar începutul acelei schimbări, următorii ani ar trebui să fie uimitori.
Și știi ce? Pentru a te bucura cu adevărat de jocurile video, trebuie să dispui nu doar de un computer cu o placă video uimitoare, ci și de un scaun de gaming de calitate. Intră în magazinul nostru online și alegeți-l. Datorită ofertei variate, ți-l vei găsi pe cel potrivit.
Lasă un răspuns