Merită cumpărat un scaun de gaming?

Merită cumpărat un scaun de gaming?

Dacă petreci multe ore în fața calculatorului, lucrând, jucându-te sau studiind, și de ceva vreme te doare capul, spatele, zona lombară sau gâtul, probabil a venit timpul să-ți schimbi scaunul. Cu toate acestea, piața este plină de opțiuni iar alegerea nu este deloc ușoară. Printre aceste posibilități se disting scaunele proiectate și concepute special pentru persoanele pasionate de jocuri video. Iată, așadar, de ce merită să-ți cumperi un scaun de gaming.

Scaune de gaming: tot ce trebuie să știi

Dacă ai parte de disconfort de fiecare când joci jocuri video, trebuie să-ți cumperi un scaun de gaming. Dacă vrei să afli mai multe informații despre motivele pentru care ar trebui să alegi acest tip de scaun și caracteristicile pe care trebuie să le aibă pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, atunci ar trebui citești cu atenție acest articol.

Scaunele de gaming sunt superioare scaunelor de birou sau scaunelor în general deoarece, fiind proiectate pentru cei care stau multe ore în fața monitorului, acestea asigură confort maxim. Acesta este motivul principal pentru care, în ciuda numelui lor, ele sunt perfecte pentru orice alt tip de utilizator. Aceste scaune pot fi folosite și de cei care petrec șase și opt ore pe zi scriind pe computer.

Cu toate acestea, factorul estetic poate fi un punct negativ, deoarece designul general al scaunele de joc este de obicei foarte sport. Ele nu pot fi folosite în anumite medii, de exemplu, într-un salon în stil clasic. Dar lăsând la o parte acest aspect care, în mod obiectiv, este cel mai puțin important, iată factorii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un scaun de gaming:

Ergonomie. Acesta este, probabil, aspectul cel mai evident. Dacă petrei mai multe ore în fața calculatorului, poziția spatelui este crucială, dreaptă, cu zona lombară sprijinită, cu coloana vertebrală într-o poziție optimă și nu forțată. Astfel, nu numai că vei sta mai confortabil, dar vei evita apariția eventualelor leziuni și dureri. De aceea, scaunul trebuie să aibă o înălțime reglabilă, deoarece nu toată lumea are aceeași înălțime. De asemenea, este bine să aibă spătar pliabil, precum și cotiere și tetiere.

Material. Este un alt factor foarte important de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un astfel de scaun. Materialul din care este fabricat trebuie să fie rezistent și ergonomic. Cel mai folosit și recomandat material este pielea sintetică (poliuretan sau PVC). Aceasta o poți curăța ușor și rapid cu o cârpă umedă; pe de altă parte, acest material înfierbântă, iar în timpul verii vei transpira puțin mai mult stând pe un scaun tapițat cu piele sintetică. În orice caz, asigură-te că este un material rezistent la frecare.

Pernuțe. Există scaune de gaming care includ două perne, una pentru zona lombară și alta pentru zona gâtului. Acest tip de accesorii oferă un nivel suplimentar de confort și, desigur, favorizează sănătatea. Mulți producători le includ la anumite modele, iar alții le oferă ca accesorii extra. Se pot însă achiziționa și separat.

Greutate și spațiu. Alți doi factori esențiali. Reține că vei petrece multe ore așezat pe scaunul de gaming, de aceea trebuie să te asiguri că acesta îți susține greutatea fără probleme, și că este suficient de spațios pentru a sta cât mai confortabil posibil.

Mobilitate. Nu uita să vezi dacă are roți bune, conform dimensiunilor scaunului, care se mișcă ușor și sunt adaptate tipului de podea pe care îl ai (podele dure sau podele moi).

Ergonomie, materiale, dimensiuni, greutate, perne … Acestea sunt aspectele fundamentale pe care ar trebui să le iei în considerare când îți cumperi un scaun de joc, pe care vei sta destul de mult timp. Și, bineînțeles, ia în considerare și culoarea, designul și așa mai departe. Totuși, reține că întotdeauna sănătatea are prioritate. Din acest motiv, merită să-ți cumperi un scaun de gaming.

Dacă îți dorești un scaun de gaming ieftin și de cea mai bună calitate intră în magazinul online promotii-scaune.ro. Aici vei descoperi o gamă variată de scaune, având posibilitatea să îți alegi modelul care îți place.

Datorită acestui tip de scaun experiența din timpul jocului va fi una mult mai plăcută. Așadar, nu mai zăbovi, intră pe site și achiziționează-ți scaunul de gaming dorit.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *