Ghidul gamer-ului despre ergonomie

Ghidul gamer-ului despre ergonomie

În acest articol vom vorbi despre ergonomia scaunelor. Despre aceste elemente pe care le folosesc atât oamenii la birou, cât și gamerii profesioniști. Vom încerca să explicăm principiile unei poziții sănătoase care ne permite să muncim sau să jucăm jocuri pe computer în condiții optime.

Pentru a vă face o idee, ergonomia și poziția sunt unele dintre aspectele cele mai importante pentru sănătatea noastră. Acestea se împart în 5 direcții:

  • controlul stilului de viață (prevenție /comportament)
  • condiție fizică
  • competență cognitivă sau Mindset
  • nutriție
  • controlul leziunilor

După cum se poate observa controlul stilului de viață este foarte important, fiindcă cuprinde ergonomia și poziția. Este primul pas pentru un stil de viață sănătos ca jucător sau ca persoană care stă multe ore în fața pc-ului.

De ce sunt importante ergonomia și poziția

Este important să conștientizați faptul că ergonomia și poziția sunt strâns legate. Se poate spune că ergonomia încearcă să creeze un mediu care să vă ajute să mențineți o poziție optimă. În cele mai bune cazuri, corpurile voastre vor fi afectate de mai puțin stres și mușchii vor lucra mai eficient.

Adoptarea unei poziții corecte va minimiza riscul de apariție a leziunilor, a durerilor pe termen lung și a unei stări proaste de sănătate.

În forma sa cea mai simplă, poziția reprezintă dispunerea părților corpului care relaționează între ele pe parcursul pozițiilor adoptate de-a lungul zilei. După analizarea tuturor elementelor care influețează poziția, vă vom împărtăși una dintre cele mai simple modalități de a sta într-o poziție optimă.

Ergonomia pentru un jucător de jocuri pe computer

Ergonomia are în vedere adaptarea persoanelor la diverse medii în care lucrează sau se joacă. Ergonomia încearcă să minimizeze stresul corpului uman. Noi vom încerca să vă oferim câteva sfaturi simple, modul în care trebuie folosit scaunul de gaming și de unde puteți achiziționa un scaun profesionist pentru a scăpa de diverse probleme de sănătate care pot să apară.

Scaunul de gaming- unghiul spătarului scaunlui

Recomandare: Scaunul ar trebui să fie la un unghi între 90-100 de grade. Trebuie să dispună de un suport lombar (de obicei, o pernă) pentru a se potrivi curburii naturale a spatelui inferior.

Începeți prima oară la 90 de grade și modificați înclinarea până când veți sta confortabil. Aceasta înseamnă că trebuie să găsiți poziția neutră a coloanei vertebrale, luând în considerare potrivirea suportului lombar sau spătarului cu aceasta.

Înălțimea scaunului

Recomandare: înălțimea șoldurilor și a genunchilor trebuie să fie aproximativ aceeași. Și picioarele trebuie să fie sprijinite .

Înălțimea scaunului trebuie reglată astfel încât coapsa să fie paralelă cu podeaua pentru a împiedica presiunea excesivă și reducerea fluxului sanguin. Când nu sunt la același nivel, zona lombară și pelviană este de obicei afectată. În cazul în care genunchiul este mai mare, partea inferioară a spatelui se va arcui prea mult.

Cotiera și perna scaunului

Recomandare: umărul trebuie să fie relaxat și coatele trebuie să fie sprijinite confortabil pe antebrațe. Se recomandă o pernă pentru a reduce presiunea oaselor lombare.

Lucrul în șezut cu brațele sprijinite reduce stresul asupra corpului, în special asupra umerilor. Unele studii au arătat, de asemenea, că acestea reduc forțele necesare manipulării mouse-ului (afectând cotul și încheietura mâinii).

Dacă cotierele sunt prea înalte, acestea vor face ca umerii să stea într-o poziție incomodă, tensionată, iar gâtul va deveni rigid.

S-a demonstrat că amortizarea adecvată reduce sarcina pe coloana vertebrală. Cu toate acestea, această caracteristică nu este la fel de importantă ca spătarul, suportul lombar și înălțimea scaunului.

După cum puteți observa, un scaun de gaming bun trebuie să aibă câteva caracteristici pentru a vă oferi tot confortul de care aveți nevoie.

Un scaun de gaming bun are grijă de sănătatea voastră fizică. Prin urmare, este foarte important să vă alegeți doar un astfel de scaun, căci este o investiție care merită fiecare leu cheltuit.

Nu vă speriați însă. O astfel de investiție nu vă va goli portofelul, deoarece noi vă oferim scaune de gaming ieftine de Black Friday.

Pe promotii-scaune.ro aveți parte doar de scaune de gaming ce beneficiază de un raport calitate/preț excepțional. Prețul lor este unul fără concurență. Scaunul Arka Luxury B146B vă așteaptă să-l achiziționați pentru a vă oferi confortul pe care îl meritați.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *