De ar trebui să stai într-o poziție corespunzătoare la birou?

De ar trebui să stai într-o poziție corespunzătoare la birou?

Încercarea de a sta într-o poziție corectă în timpul desfășurării activității are drept scop evitarea leziunilor viitoare și imediate. Acest lucru face ca sănătatea voastră să fie legată de o poziție corectă pe scaun, deoarece activitățile zilnice necesită efectuarea diferitelor tipuri de eforturi și mișcări. Acest lucru implică adoptarea diferitelor poziții în timp ce realizați fiecare activitate.

Cum să vă dați seama dacă ați adoptat o poziție corectă în timpul activității desfășurate?

Cel mai important lucru este să analizați mediul vostru de lucru și să examinați condițiile în care lucrați, adică să cunoașteți caracteristicile esențiale pentru a lucra în cele mai bune condiții, cum ar fi: iluminatul, ventilația, locurile de muncă, printre altele.

Apoi, puteți face o autoanaliză a activităților pe care le faceți, puteți determina ce poziție adoptați pentru a efectua aceste sarcini și, de asemenea, face corecții, dacă este necesar.

Dacă după efectuarea autoanalizei ați observat că poziția voastră nu este adecvată pentru unele dintre activitățile pe care le faceți și nu știți ce acțiuni trebuie luate pentru a vă îmbunătăți poziția, nu vă faceți griji, deoarece vă vom oferi câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți o poziție mai bună în timp ce lucrați.

Ca un prim aspect, trebuie fiți activi, mai ales dacă activitățile pe care le aveți de efectuat  vă determină să stați pe scaun. În mod ideal, la fiecare 50 de minute, este indicat să vă ridicați, să faceți exerciții de întindere și să mergeți 5 minute. Acest lucru va permite mușchilor corpului vostru să-și revină după ce ați stat în aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp.

O altă măsură și nu mai puțin importantă este folosirea unui scaun de birou ergonomic și ajustarea sa pe înălțime, astfel încât să stați în poziția corectă.

Un scaun ergonomic bun permite genunchiilor să fie la nivelul șoldului, formând un unghi de 90 °, astfel încât picioarele să stea complet pe podea. În ceea ce privește spatele, se recomandă utilizarea unui scaun cu suport lombar sau cu spătar care se adaptează curburii coloanei vertebrale.

În cele din urmă, țineți obiectele de pe birou la o distanță sigură. De exemplu, între corpul vostru și ecranul computerului ar trebui să existe aproximativ 45 cm. Telefonul trebuie să fie la îndemână pentru a evita întinderea excesivă sau inutilă atunci când  îl utilizați. De asemenea, coatele ar trebui să fie sprijinite pe suprafața de lucru.

Poate vă întrebați: Care sunt beneficiile adoptării unei poziții corecte? Beneficiile sunt multe, iată unele dintre ele.

-Vă optimizați productivitatea

-Evitați leziunile și disconfortul fizic, vă  îmbunătățiți sănătatea.

– Reduceți stresul.

În concluzie, prin adoptarea unei poziții corecte în viața de zi cu zi și în cea profesională, prin efectuarea diferitelor activități într-un mod adecvat, veți evita leziunile care în timp s-ar putea agrava. Dacă, dimpotrivă, deja suferiți de disconfort în unele părți ale corpului produs de o poziție incorectă în timpul sarcinilor de lucru, nu vă faceți griji.

Dacă veți ține cont de sfaturile oferite, veți reuși să scăpați de probleme. De asemenea, vă recomandăm să intrați pe promotii-scaune.ro și să profitați de vastă noastră ofertă de scaune de birou.

De exemplu, dacă îndepliniți funcții administrative, ați putea alege un Scaun ergonomic Zen B120, negru si cromat. Acest model este potrivit pentru birouri, persoanelor care îndeplinesc funcții administrative.

Este un scaun mobil care asigură prestanță și vă dă posibilitatea să adoptați o poziție confortabilă chiar și în condițiile unei munci îndelungate.

Atât șezutul, cât și spătarul său oferă un confort deosebit, el fiind tapițat cu piele ecologică de buna calitate, care se poate curăța foarte ușor cu produse pentru piele ecologică, care nu conțin solvenți, spumă de săpun sau detergenți de vase, ce ar putea degrada calitățile pielii.

Este prevăzut cu brațe solide si robuste, ceea ce vă permite să-l folosiți o perioadă îndelungată și să aveți parte de tot confortul dorit.

Scaunul dispune un mecanism cu sistem hidraulic care vă permite să-l reglați în înălțime șezutul, pentru vă putea bucura de o poziție cât mai ergonomică la birou.

Baza scaunului în formă de stea este foarte solidă, iar rotițele sunt mobile, silențioase, nu zgârie parchetul și se pot roti la 360 de grade.

Materialele din care este fabricat scaunul sunt de cea mai bună calitate. Pernele la spate sunt ergonomice. Scaunul este foarte silențios și comod, chiar și pentru o persoană de 1,9 metri.

Mecanismul tip Fluture permite balansul scaunului, precum și reglarea forței de balans a acestuia.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *