Cum alegi scaunele de bucătărie?

Cum alegi scaunele de bucătărie?

Scaunele de bucătărie devin un element indispensabil în toate tipurile de case. Deși, la prima vedere, alegerea unui scaun pare simplă, de fapt este mai complicată decât pare. Nu ar trebui să te concentrezi doar pe design și preț, ci există și alți factori care trebuie luați în considerare, cum ar fi mărimea.

Un scaun trebuie să aibă mărimea corectă pentru a se adapta armonios la spațiul pe care îl ai, trebuie să fie suficient de rezistent și potrivit întrebuințării pe care i-o dai, fie că este decorativă sau, dimpotrivă, pe deplin funcțională.

Dacă va fi un scaun destinat multor utilizări, trebuie să te concentrezi și pe caracteristica ergonomică (poate fi flexibilă, rigidă…). De asemenea, poți găsi pe piață foarte multe stiluri, prin urmare, trebuie să te concentrezi pe alegerea modelului care te ajută să faci economie de spațiu. În cele din urmă, nu trebuie neglijat faptul că un scaun de bucătărie are un design atractiv, dar și funcțional.

Iată o serie de sfaturi care te vor ajuta să faci o alegere reușită:

Ce utilizare îi vei da scaunului de bucătărie?

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când alegi un scaun de bucătărie. În anumite gospodării sau familii există scaune de bucătărie care nu sunt folosite prea mult deoarece în bucătărie membrii familiei doar prepară alimentele, nu le și consumă aici. Pentru luarea mesei ei folosesc sala de mese (dining room-ul).

Dacă acesta este și cazul tău, atunci poți achiziționa scaune ce se remarcă mai mult prin design-ul și stilul lor decât prin funcționalitatea și confortul lor. Pe de altă parte, dacă faci parte dintre acele persoane care petrec mult timp în bucătărie, gătind și bucurându-se de preparatele delicioase împreună cu cei dragi, atunci alege modele de scaune cu un design frumos, dar care sunt în primul rând confortabile.

Cât este important este spațiul atunci când alegi scaunele de bucătărie?

Atunci când alegi scaunele de bucătărie este foarte important să ții cont de spațiul de care dispui, deoarece acesta îți poate influența decisiv alegerea finală. De asemenea, trebuie să ții cont de design-ul bucătăriei tale, pentru a crea o armonie. Așadar, trebuie să acorzi atenție materialelor, culorilor, modelelor. Odată achiziționate scaunele, bucătăria trebuie să devină un spațiu confortabil și plăcut din punct de vedere vizual și funcțional.

În cazul în care bucătăria ta este mică, ar fi bine să cumperi mai puține scaune și câteva scaune pliante pentru a le combina și pentru a avea mereu o soluție la îndemână când ai musafiri. Această alegere nu trebuie să dea un aspect neplăcut bucătăriei, dimpotrivă, poți da cu ajutorul lor un aspect vintage bucătăriei și crea un spațiu foarte cald și prietenos,. Puteți combina aceste scaune cu o masă de bucătărie frumoasă. Scaunele pliante îți vor da șansa să strângi acele lucruri de care nu ai nevoie zi de zi.

În cazul în care în bucătărie există o insulă sau un bar de mic dejun, cea mai bună opțiune este alegerea scaunelor înalte. Atunci când alegi astfel de scaune trebuie să ții cont de înălțimea lor. Aceasta trebuie să fie potrivită pentru insulă sau bar. De asemenea, poți alege scaune reglabile pentru bucătărie.

Materiale pentru scaunele de bucătărie

Când te gândești la alegerea scaunelor de bucătărie, nu trebuie să te rezumi la design și formă. Trebuie să alegi materiale care pot fi curățate cu ușurință, deoarece bucătăria este locul din casă unde este cel mai greu să menții curățenia. Este indicat să alegi scaune ale căror materiale pot fi curățate pur și simplu cu o cârpă și apă și să eviți scaunele care se curăță cu dificultate.

Materiale foarte potrivite pentru scaunele de bucătărie sunt cele impermeabile, din oțel inoxidabil sau alte materiale metalice, realizate din MDF etc. Aceste materiale sunt foarte versatile deoarece se adaptează la orice stil de bucătărie: minimalist, eclectic, clasic și pot fi găsite într-o gamă largă de culori… De asemenea, merită menționat faptul că pe piață se găsesc modele de scaune de bucătărie confecționate din piele care, în afară de a fi confortabile, sunt foarte elegante și perfecte pentru a da o notă modernă și originală bucătăriei.

Pentru a găsi astfel de scaune de bucătărie, intră în magazinul nostru online și alege-ți scaunele de bucătărie care crezi că se potrivesc în bucătăria ta. Spor la cumpărături!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *