Caracteristici ale unui scaun de birou ergonomic bun

Caracteristici ale unui scaun de birou ergonomic bun

Odată cu apariția erei industriale, una dintre cele mai mari schimbări ale modului de lucru implică așezarea în fața computerelor pentru mai multe ore în fiecare zi. Dacă lucrați foarte multe ore la birou și sunteți obligați să stați pe scaun mult timp, tipul de scaun de birou pe care îl utilizați contribuie la creșterea sau scăderea nivelului de productivitate.

Companiile care folosesc unele dintre cele mai bune scaune ergonomice obțin întotdeauna o productivitate mai mare din partea angajaților lor. Scaunele de birou de top se regăsesc acum chiar și în birouri de avocatură mici, deoarece s-a descoperit că scaunele de birou prost concepute nu pot afecta numai productivitatea, ci și sănătatea lucrătorilor.

Aproape toate scaunele de birou dispun de o ajustare a înălțimii și a brațului; cu toate acestea, ele nu sunt cele mai importante ajustări pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când cumpărați un scaun de birou ergonomic. Cele mai bune scaune de birou au cel puțin cinci ajustări, unele având până la 14 ajustări diferite.

Caracteristicile importante care trebuie să fie reglabile includ suportul lombar, lățimea brațului și înălțimea, lățimea și înălțimea spătarului scaunului, unghiul scaunului și a spătarului și controlul tensiunii. Reglajul la multe scaune se face cu ajutorul unei manete pneumatice.

Atunci când alegeți scaunul de birou ergonomic trebuie să țineți cont de câteva caracteristici importante, întrucât veți petrece mult timp stând pe el.

Suport lombar

Suportul lombar în cazul scaunelor de birou ergonomice este foarte important. Coloana lombară are o curbă interioară, iar dacă această curbă nu este sprijinită pentru o perioadă lungă de timp, se poate produce o aplatizare a curbei naturale. De asemenea, lipsa unui suport lombar va conduce la exercitarea de presiune asupra coloanei vertebrale inferioare și astfel vor apărea dureri de spate. Un scaun ergonomic trebuie să dispună de suport lombar (atât înălțime, cât și adâncime), astfel încât fiecare utilizator să se poată adapta corespunzător pentru a susține curba interioară a spatelui inferior.

Spătar

Spătarul unui scaun de birou ergonomic trebuie să aibă o lățime de 30 până la 48 cm. Dacă spătarul este separat de scaun, acesta trebuie reglat în înălțime și în unghi. Ar trebui să poată susține curba naturală a coloanei vertebrale, din nou acordând o atenție specială sprijinului adecvat al regiunii lombare. În cazul în care scaunul de birou are șezutul și spătarul dintr-o singură piesă, spătarul trebuie să fie reglabil în unghiurile din față și din spate, cu un mecanism de blocare care să-l facă să nu se dea prea mult înapoi după ce utilizatorul a stabilit unghiul adecvat.

 

Poziție și înălțime

Poziția corpului se schimbă pe parcursul zilei, iar scaunul dvs. de birou trebuie să facă această schimbare ușoară. Ajustarea comenzilor de tensiune pentru greutatea corporală și modificarea unghiului scaunului va pune o parte din greutatea superioară a corpului pe spătar. Scaunele de birou pivotante vor ușura tensiunea cauzată de răsucirea la birou. În mod ideal, tastatura ar fi bine să fie la înălțimea cotului iar picioarele pe podea.

Cotiere

Cotierele fixe sunt perfecte pentru utilizarea ocazională, dar pentru o utilizare mai îndelungată, cotierele ajustabile sunt mai bune. Cotierele reglabile nu numai că ajută la reducerea tensiunii pe încheieturi și umeri, ci și la reducerea tendinței de a aluneca de pe scaun. De asemenea, acestea pot fi coborâte, astfel încât să puteți trage scaunul mai aproape de birou și să rămâneți într-o poziție confortabilă. Cotierele reglabile vă pot ajuta să evitați presiunea incomodă pe partea inferioară a antebrațelor și coatelor.

Tetierele

O tetieră poate fi deosebit de utilă pentru persoanele care au nevoie de sprijin suplimentar pentru gât sau pentru cap, cum ar fi cei cu probleme de spate. Acestea permit mușchilor să se relaxeze și contribuie la creșterea fluxului sanguin. O tetieră este de obicei utilizată numai atunci când scaunul este ușor înclinat.

Acestea sunt caracteristicile unui scaun de birou ergonomic bun, de care trebuie să țineți cont când alegeți un astfel de scaun.

Alegerea nu este însă una foarte ușoară. Înainte de a alege scaunul potrivit trebuie să stabiliți un buget realist bazat pe întrebuințarea dată scaunului. Este destul de evident că prețul determină calitatea scaunului de birou. Este indicat să alegeți un scaun care va contribui la creșterea productivității și sănătății generale.

Dacă vă doriți un scaun de birou ergonomic ieftin și de calitate, soluția o reprezintă magazinul online promotii-scaune.ro. Aici veți găsi o gamă variată de scaune de birou ergonomice de cea mai bună calitate, la prețuri fără concurență.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *