Aspecte pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a cumpăra un scaun de birou

Aspecte pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a cumpăra un scaun de birou

Majoritatea angajaților petrec opt ore lucrând la birou și arhivând documente. În plus, din ce în ce mai mulți oameni decid să își înceapă propria afacere și lucrează de acasă. Asta înseamnă că stau mult timp așezați pe scaun, de aici apare necesitatea unui scaun de birou de înaltă calitate, care poate ajuta la prevenirea durerilor cauzate de o poziție neadecvată și de afecțiuni ale spatelui.

Acestea sunt foarte enervante și se pot complica, transformându-se în probleme musculare grave. Prin urmare, investirea unei sume importante de bani în obiecte de birou este absolut necesară. Scaunul este un element fundamental și, prin urmare, trebuie să fie de calitate. Un scaun de proastă calitate ne poate afecta sănătatea și poate intensifica stresul.

Utilizarea scaunului neadecvat atunci când oamenii lucrează la birou poate avea consecințe fatale pentru spate. Bolile lombare reprezintă o problemă de sănătate care afectează din ce în ce mai mulți angajați.

Aspecte importante referitoare la scaunele de birou

Șezut: Este foarte important ca acesta să fie reglabil în înălțime, pentru a putea regla poziția corpului în raport cu masa de lucru. Dacă scaunul este prea jos, zona lombară va avea de suferit. Dacă este prea înalt, forțează vertebrele și mușchii părții dorsale și a trapezului. De asemenea, trebuie să permită modificarea amplasării sale în ceea ce privește spătarul, astfel încât abdomenul să nu fie comprimat și să apară probleme de circulație și digestive. În ceea ce privește mărimea, ar trebui să fie suficient de larg încât o persoană să poată sta confortabil în partea centrală și să aibă spațiu în jur. În plus, partea din față a scaunului trebuie înclinată astfel încât să nu apese partea posterioară a genunchilor sau să împiedice mișcarea picioarelor.

Spătarul: Este una dintre cele mai importante părți ale scaunului. Trebuie să se potrivească cu spatele și să ofere suport în partea inferioară a spatelui. Este indicat să aibă înclinare reglabilă iar scaunul să ofere posibilitatea de a regla fermitatea și mobilitatea spătarului. În acest sens, spătarele basculante sunt bune pentru zilele care nu depășesc cinci ore, dar dacă zilele de lucru vor fi mai lungi, mai bine optezi pentru scaune sincronizate, cu spătar care se basculează în același timp cu șezutul, alunecă înainte sau înapoi. Astfel, coloana vertebrală și abdomenul nu sunt niciodată afectate.

Înălțimea spătarului: Se recomandă ca înălțimea să fie ajustabilă și ca spătarul să aibă o lungime suficientă pentru a acoperi cel puțin tot spatele. Unele modele sunt prevăzute cu o tetieră în partea superioară, care ajută la odihnirea vertebrelor zonei dorsale fără a răsuci excesiv coloana vertebrală.

Cotiere: Ar trebui să îți permită să menții o poziție confortabilă, brațele având un unghi de 90 ° în timp ce scrii la computer, sprijinind în același timp coatele și antebrațele. Ele sunt, de asemenea, utile pentru a facilita încorporarea și trebuie să fie suficient de puternice pentru a îți susține greutatea atunci când te ridici de pe scaun. Pe de altă parte, este recomandabil să alegi modele care să permită modificarea înălțimii și poziției cotierelor, precum și reglarea distanței acestora față de șezutul scaunului. În niciun caz nu trebuie să-ți strângă șoldurile sau să te împiedice să te așezi lângă masă.

Baza: Roțile de la bază oferă un confort mai mare, dând posibilitatea de a-ți schimba poziția sau de a te deplasa în spațiul de lucru. Baza trebuie să aibă cinci puncte de susținere. Unele modele sunt prevăzute cu diferite tipuri de roți cu diverse nivele de duritate, ideale pentru a adapta scaunul la diferite podele existente în spațiul de lucru: covor, parchet, gresie etc.

Tapițerie: Pentru confort mai mare, tapițeria trebuie să fie respirabilă și proiectată astfel încât să reziste utilizării continue.

Suport pentru picioare: Deși nu este un element care face parte în mod obișnuit din scaun, suportul pentru picioare este indicat pentru a te ajuta să adopți o poziție corectă. Înclinarea trebuie să fie reglabilă și trebuie să fie realizată din materiale antiderapante care să permită susținerea corectă atât a picioarelor, cât și a așezării pe podea.

Acum că știi care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a cumpăra un scaun de birou, îți recomandăm să intri pe promotii-scaune.ro, fiindcă aici vei găsi scaune birou ieftine și de cea mai bună calitate.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *