5 semne că ai nevoie de un nou scaun de birou

5 semne că ai nevoie de un nou scaun de birou

Când a fost ultima dată când v-ați cumpărat un scaun de birou au ați stat pe un scaun de birou nou? Majoritatea dintre noi considerăm că scaunul pe care stăm toată ziua în fața calculatorului este fabricat pentru confort. Este, dar conforult nu este la fel pentru fiecare individ.

Potrivit unui studiu, în SUA, de exemplu, adulții lucrează cu normă întreagă în medie 47 de ore pe săptămână. De fapt, 39% dintre cei chestionați au mărturisit că lucrează mai mult de 50 de ore pe săptămână. Ceea ce sugerează că aproape 40% dintre lucrătorii cu normă întreagă din SUA petrec la muncă anual aproximativ 2.500 . Stau pe același scaun, care poate fi destul vechi, cea mai mare parte a zilei.

Scaunele de birou prost întreținute sau uzate pot contribui la o multitudine de afecțiuni musculo-scheletice, leziuni de tensiune repetitivă și tulburări traumatice cumulative. De astfel de leziuni suferă un număr impresionant de persoane, care au parte anual de îngrijiri medicale, inclusiv vizite în ambulatoriu, spital sau vizite la urgență.

La toate acestea se adăugă numărul angajaților care lipsesc de la muncă din cauza problemelor medicale. Cum vă dați seama că a sosit timpul să vă cumpărați un scaun de birou nou? Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă dați seama:

Ascultați-vă corpul – dacă simțiți durere, aveți nevoie de o schimbare. Corpurile noastre nu au fost concepute pentru a sta în aceeași poziție pentru perioade lungi de timp. Durerea este cel mai simplu mod de a spune că scaunul nu potrivit pentru dvs. Un scaun de birou ergonomic de calitate poate oferi confort, dar dacă nu este înlocuit la fiecare câțiva ani, acesta poate face mai mult rău decât bine.

Înlocuiți scaunul de birou la fiecare 5 ani. Utilizarea zilnică și frecarea pe scaun vor determina uzura normală care poate, în timp, provoca mai mult rău decât bine. Scaunele de birou ar trebui înlocuite în mod normal după o perioadă de cinci ani. Acest lucru ajută la menținerea pernei și a spătarului suficient de tari încât să nu vă scufundați în scaun prea mult și să puteți sta în poziție dreaptă pe scaun.

Aveți încredere în ceea ce vedeți. Dacă scaunul dvs. de birou este uzat sau a aparținut foștilor angajați mult timp, trebuie făcută o schimbare. Poziția scaunului dvs. va avea un impact direct asupra dvs. Dacă scaunul este uzat și dvs. nu stați confortabil pe el vă poate afecta poziția. Semnele care vă indică faptul că aveți nevoie de un scaun de birou nou sunt:

– Stați inconfortabil fiindcă scaunul are structura deteriorată

-Materialul de pe scaun este uzat

– Au apărut unele probleme legate de poziția adecvată la șederea pe scaun

– Durere fizică simțită la statul pe scaun

Suport lombar mic sau deloc. Dacă simțiți orice fel de oboseală sau durere, iar spătarul scaunului dvs. de birou nu oferă un suport lombar bun sau nu are spătar, este timpul să-l înlocuiți. Un studiu ergonomic al Universității de Stat din Iowa a demonstrat că atunci când nu există suport lombar și spatele este aplecat înainte, mușchii spatelui încearcă să forțeze regiunea lombară din curba naturală, care pune presiune pe discuri și reduce cantitatea de sânge din țesutul coloanei vertebrale. Datorită faptului că mușchii se contractă apare oboseala musculară, discurile sunt stresate și nervii iritați.

Nu asigură o poziție bună: Potrivit Asociației Chiropractice Americane, o bună poziție de ședere include:

Menținerea picioarelor pe podea (sau pe un suport pentru picioare, dacă nu ajung la podea)

Existența unui mic spațiu între partea din spate a genunchilor și fața scaunului

Genunchii trebuie să fie la nivelul sau sub nivelul șoldurilor

Reglarea spătarul scaunului pentru a vă sprijini spatele inferior și mediu

Evitarea șederii în aceeași poziție pentru perioade lungi de timp.

Dacă simți durere la gât, spate și încheietura mâinii sau braț, scaunul dvs. este vinovat. Dacă scaunul dvs. de birou nu vă ajută să scăpați de dureri, ci vi le provoacă, aveți nevoie de un scaun nou. Majoritatea dintre noi încă mai stau pe scaun toată ziua, dar dacă aveți alte opțiuni de a vă desfășura activitatea la birou, ar trebui să le încercați. O schimbare a rutinei nu doar vă va ajuta să vă îmbunătăți poziția, dar și să vă concentrați mai bine asupra a ceea ce aveți de făcut. Există multe opțiuni de scaune de birou ergonomice disponibile astăzi, așa că trebuie să căutați până când găsiți scaunul care se potrivește stilului vostru de lucru.

Pentru a găsi scaunul potrivit, intrați pe promotii-scaune.ro și alegeți din gama variată de scaune ergonomice ieftine și de cea mai bună calitate, scaunul care credeți că vi se potrivește.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *